Op zoek naar een AI-evenementenservice? Hoe dit bedrijf AI gebruikt om evenementervaringen te innoveren.

January 15, 2024

Share on LinkedIn

Verhoging van Evenementervaringen: Hoe AI Evenementendiensten Revolutionaliseert

 

In de hedendaagse wereld zijn evenementen meer dan alleen bijeenkomsten; het zijn meeslepende ervaringen die zijn ontworpen om deelnemers op meerdere niveaus te betrekken. Het benutten van geavanceerde technologie, met name Kunstmatige Intelligentie (AI), is de hoeksteen geworden voor het transformeren van deze evenementen in onvergetelijke momenten. Terwijl evenementorganisatoren en bedrijven innovatieve manieren zoeken om publiek te boeien, is de integratie van AI in evenementendiensten een gamechanger gebleken, met gepersonaliseerde, interactieve en boeiende ervaringen. Aan de voorhoede van deze technologische verschuiving zijn een nieuwe golf van evenementendienstverleners die de kracht van AI gebruiken om evenementervaringen te verbeteren. Deze innovatieve bedrijven, waaronder WeSmile, herscheppen het landschap van evenementen met hun op AI gebaseerde oplossingen.

 

Begrip van de Impact van AI op Evenementendiensten
De integratie van AI-technologie in evenementendiensten gaat niet alleen over automatisering; het gaat over het herdefiniëren van betrokkenheid en interactie. Stel je een evenement voor waar elke deelnemer zich als een VIP voelt, ondergedompeld in een ervaring die is afgestemd op hun voorkeuren en interesses. AI-evenementendiensten maken dit mogelijk.

 

AI-technologie verbetert evenementervaringen door middel van:

 

Personalisatie: Het aanpassen van evenementelementen op basis van elk evenementsthema. AI-technologie binnen de fotohoek maakt gepersonaliseerde ervaringen mogelijk door elk beeld af te stemmen op het specifieke thema van het evenement. Met geavanceerde algoritmen analyseert de AI het evenementsthema of de individuele voorkeuren die door gasten zijn gekozen. Of het nu gaat om het transformeren van deelnemers in specifieke kunststijlen, personages, historische tijdperken of thematische elementen, elk beeld dat wordt gegenereerd en afgedrukt vanuit de fotohoek is uniek ontworpen om te resoneren met de ambiance van het evenement. Deze mate van personalisatie zorgt ervoor dat gasten niet alleen momenten vastleggen, maar ook een integraal onderdeel worden van het thematische verhaal van het evenement.

 

Real-time Interactiviteit: Deelnemers betrekken met interactieve elementen en meeslepende innovatieve evenementervaringen.

Data-gedreven Inzichten: Op AI gebaseerde fotohoeken bieden een diepgaand overzicht van de betrokkenheid van gasten tijdens het evenement. Door middel van realtime analyses en gegevensverwerkingsmogelijkheden verzamelt de AI waardevolle informatie over de interacties van gasten met de fotohoek. Het volgt statistieken zoals het aantal sessies, de meest populaire achtergrondselecties of de voorkeurstijd voor het gebruik van de fotohoek. Deze inzichten op basis van gegevens bieden evenementorganisatoren een uitgebreid begrip van hoe deelnemers zich bezighouden met de fotohoek, waardoor waardevolle feedback wordt geboden voor toekomstige evenementplanning. Door deze statistieken te analyseren, kunnen organisatoren evenementstrategieën verfijnen, de ervaringen van gasten optimaliseren en toekomstige evenementen effectiever aanpassen.

 

Digitale optimalisatie: Integratie met realtime delen op sociale media en directe toegang tot digitale formaten via QR-codes. Onze AI-fotohoek stelt gasten in staat om gepersonaliseerde afbeeldingen naadloos in realtime te delen op sociale platforms. Bovendien ontvangen gasten QR-codes voor directe toegang tot hun digitale inhoud, waardoor een probleemloze manier ontstaat om hun evenementervaringen digitaal op te halen en te delen.

 

De Rol van WeSmile in het Innoveren van Evenementervaringen
WeSmile, een toonaangevende Nederlandse startup, staat aan de voorhoede van het benutten van AI om evenementervaringen te revolutionaliseren. Gevestigd in Eindhoven, integreert WeSmile AI-technologie in zijn reeks van evenementendiensten, waarbij de AI-fotohoek de vlaggenschipaanbieding is.

 

Aan de kern van de aanbiedingen van WeSmile ligt hun baanbrekende AI-fotohoek - een innovatie die traditionele fotocabines overstijgt. In tegenstelling tot standaard fotocabines personaliseert dit op AI gebaseerde wonder elk moment. Deelnemers stappen in een ervaring waarin ze niet alleen worden vastgelegd, maar worden getransformeerd tot unieke, op maat gemaakte afbeeldingen die aansluiten bij het thema van het evenement of hun voorkeuren. Door middel van AI-algoritmen betrekt de fotohoek deelnemers met thematische prompts of selecties, waardoor ze hun unieke ervaringen kunnen samenstellen. De AI verwerkt deze keuzes naadloos en genereert direct afbeeldingen die verder gaan dan alleen foto's. Elke afbeelding wordt een persoonlijk kunstwerk, waardoor een gedenkwaardige herinnering voor gasten ontstaat.

 

AI foto booth bij DELL Technologies

Voor evenementplanners en bedrijven die hun evenementen willen verbeteren, bieden AI-evenementendiensten een mogelijkheid om meeslepende, boeiende en onvergetelijke ervaringen te creëren. Terwijl de branche blijft evolueren, wordt het omarmen van op AI gebaseerde oplossingen cruciaal om voorop te blijven lopen in het steeds competitievere evenementenlandschap. Of het nu gaat om een bedrijfsevenement, een klantenevenement, een merkactivatie of een themafeest, op AI gebaseerde evenementendiensten hebben de sleutel om uitzonderlijke en op maat gemaakte ervaringen voor deelnemers te ontsluiten, waarmee een nieuw tijdperk van evenementenbetrokkenheid wordt ingeluid. Als je op zoek bent naar AI-evenementendiensten.

Unilever
Google
Group M
WPP
Frisse Blikken
DELL
Fontys
Topdesk
ASML
Adyen
Unilever
Google
Group M
WPP
Frisse Blikken
DELL
Fontys
Topdesk
ASML
Adyen

Trusted by companies and individuals with our smiles guarantee.

Great way to have a laugh and have a bit of banter. 

Koen Homan 

CRR, Adyen

This is THE BIGGEST INNOVATION FOR EVENTS in years. Nobody leaves this AI photobooth without a smile. I've seen it in action multiple times now, and I would definitely recommend it to every business or private event. It's a great way to impress your visitors and they go home with a memorable and unique gift.

Tim Deynen

Head of Labs EMEA, GroupM

Its fun, entertaining, creative and innovative. Its something Ive never seen before. Original. I love the themes, its out of the box, but also in the box (the photobooth setup)

Fabienne Houry

Channel Account Manager, Dell Technohogies

It’s great, very excited to see the possibilities of the A.I. images with this photobooth.

Jason Paige
American singer of OG Pokemon theme song

My testimonial is only one word: Phenomenal.

Clemens Rademakers
VMware Sales Specialist, Dell Technohogies

Loved the booth and I’m happy to have this day captured with AI. When pictures are in paper the moment feels more unique. So great job to the whole team of Wesmile

Diana

Software Engineer, Adyen

Lovely start-up,  great communications and they developed and interesting and fun concept. On the one hand, a fun and interactive booth to use for your event on the other hand, a great conversation starter about the utilisation of AI.

Jonathan Mostert

Projectmanager, Frisse Blikken

This experience was very original, it gives me a whole new feeling about   fun and creativity. If I were to simply put it in words, the photobooth has an outstanding and uniquely captivating ability for me and I think my team thinks the same too.

Fabrice Martin

Director IT, Altiore