Nederlandse startup gebruikt AI om evenementervaringen te verheffen en te innoveren

January 15, 2024

Share on LinkedIn

Verbeteren van evenementervaringen: WeSmile's door AI aangedreven innovatie in Eindhoven

 

In het hart van Eindhoven is een Nederlandse startup genaamd WeSmile bezig met het revolutioneren van evenementervaringen door de naadloze integratie van kunstmatige intelligentie (AI) technologie. In een tijd waarin evenementen meer vragen dan alleen passieve deelname, heeft het slimme gebruik van AI door WeSmile, met name via hun AI-fotobooth, een nieuwe standaard gezet voor meeslepende en boeiende evenementervaringen. Ondanks dat ze gevestigd zijn in Nederland, ondersteunen ze evenementen in België, Duitsland en Luxemburg!

 

De geboorte van WeSmile's visie

 

Opgericht met de missie om evenementen opnieuw vorm te geven door middel van innovatie, begon de reis van WeSmile met een visie - evenementen transformeren in memorabele en interactieve ervaringen. Door gebruik te maken van geavanceerde AI-technologie, streefde het team ernaar om iets te creëren dat verder gaat dan de gewone fotocabine. Ze wilden een ervaring creëren die niet alleen momenten vastlegt, maar ook een unieke laag van personalisatie en betrokkenheid toevoegt voor evenementbezoekers.De introductie van WeSmile's AI-fotoboothIn het hart van het aanbod van WeSmile ligt hun baanbrekende AI-fotobooth - een innovatie die de fusie van technologie, creativiteit en interactieve storytelling belichaamt. In tegenstelling tot conventionele fotocabines draait het bij de AI-fotobooth van WeSmile niet alleen om het maken van snapshots. Het is een toegangspoort tot een meeslepende reis die gasten naar een rijk van gepersonaliseerde en transformerende ervaringen brengt.WeSmile-team in Eindhoven

 

Het ontvouwen van de AI-fotoboothervaring

 

Stel je voor dat je een evenement binnenstapt waar de AI-fotobooth op je wacht. Terwijl gasten naderen, ervaren ze een interactieve ervaring die verder gaat dan het simpelweg vastleggen van momenten. De AI-fotobooth betrekt hen bij prikkelende vragen, thematische prompts of een selectie van opties waarmee bezoekers hun fotobelevingen kunnen aanpassen.AI-gestuurde personalisatie in realtimeAangedreven door AI-algoritmen begint de magie zodra gasten hun voorkeuren kiezen. Of het nu gaat om een thematische achtergrond, een artistieke transformatie of een unieke visuele ervaring, de AI-fotobooth verwerkt en transformeert beelden ter plekke. Elke foto is zorgvuldig op maat gemaakt en genereert een gepersonaliseerd meesterwerk dat aansluit bij de keuzes en voorkeuren van het individu.

Een veelzijdige toevoeging aan elk evenement

De AI-fotobooth van WeSmile overstijgt grenzen en past zich naadloos aan verschillende evenementthema's en -instellingen aan. Van zakelijke bijeenkomsten tot feestelijke vieringen, kunsttentoonstellingen tot themafeesten, de AI-fotobooth wordt een integraal onderdeel van het evenement, wat de algehele ambiance en betrokkenheidsniveaus verbetert.

Waarom kiezen voor WeSmile's AI-fotobooth?

De ongeëvenaarde aantrekkingskracht van WeSmile's AI-fotobooth ligt in zijn vermogen om meer te creëren dan alleen afbeeldingen - het vertelt verhalen, moedigt interacties aan en laat een blijvende indruk achter op evenementdeelnemers. De reis van WeSmile in Eindhoven vertegenwoordigt meer dan alleen een startup-onderneming. Het symboliseert de kracht van innovatie en de impact van AI bij het transformeren van alledaagse momenten in buitengewone herinneringen. Met hun AI-fotobooth heeft WeSmile een vonk in de evenementenindustrie ontstoken - een vonk die evenementervaringen verheft en innoveert, één foto per keer. 

 

Deze blogpost heeft als doel de innovatieve aanpak van WeSmile, een Nederlandse startup, en hun gebruik van AI-technologie om evenementervaringen te revolutioneren, vooral via hun AI-fotobooth in Eindhoven, te belichten.

Unilever
Google
Group M
WPP
Frisse Blikken
DELL
Fontys
Topdesk
ASML
Adyen
Unilever
Google
Group M
WPP
Frisse Blikken
DELL
Fontys
Topdesk
ASML
Adyen

Trusted by companies and individuals with our smiles guarantee.

Great way to have a laugh and have a bit of banter. 

Koen Homan 

CRR, Adyen

This is THE BIGGEST INNOVATION FOR EVENTS in years. Nobody leaves this AI photobooth without a smile. I've seen it in action multiple times now, and I would definitely recommend it to every business or private event. It's a great way to impress your visitors and they go home with a memorable and unique gift.

Tim Deynen

Head of Labs EMEA, GroupM

Its fun, entertaining, creative and innovative. Its something Ive never seen before. Original. I love the themes, its out of the box, but also in the box (the photobooth setup)

Fabienne Houry

Channel Account Manager, Dell Technohogies

It’s great, very excited to see the possibilities of the A.I. images with this photobooth.

Jason Paige
American singer of OG Pokemon theme song

My testimonial is only one word: Phenomenal.

Clemens Rademakers
VMware Sales Specialist, Dell Technohogies

Loved the booth and I’m happy to have this day captured with AI. When pictures are in paper the moment feels more unique. So great job to the whole team of Wesmile

Diana

Software Engineer, Adyen

Lovely start-up,  great communications and they developed and interesting and fun concept. On the one hand, a fun and interactive booth to use for your event on the other hand, a great conversation starter about the utilisation of AI.

Jonathan Mostert

Projectmanager, Frisse Blikken

This experience was very original, it gives me a whole new feeling about   fun and creativity. If I were to simply put it in words, the photobooth has an outstanding and uniquely captivating ability for me and I think my team thinks the same too.

Fabrice Martin

Director IT, Altiore